søndag den 3. februar 2008

Wikipedia

Wikipedia er et community, hvor alle kan oprette deres egne artikler og/eller retter i andres. Det er vist det, man kalder frihed under ansvar. Resultatet har været en del mystiske for ikke at sige underlødige artikler, men alt i alt efterlevet princippet faktisk i langt de fleste tilfælde.
For at teste systemet afleverede jeg d. 31 januar en (meget lødig) artikel om Majstangen set i historisk perspektiv. Allerede dagen efter kom de første reaktioner: en linie om de svenske traditioner var blevet tilføjet, og jeg var blevet afkrævet en introduktion til teksten! Ingen havde tilsyneladende følt trang til at slette i teksten eller på anden måde betvivle lødigheden af artiklen. (Reaktionerne bliver måske andre nu, hvor artiklens forfatter er blevet afsløret på bloggen...).
Vores kære biblioteksvæsen er ikke voldsomt velrepræsenteret på wikien. Centrale emner som karens-cd, bogopsættere for slet ikke at tale om 23-ting, søger man forgæves efter. Måske tiden var inde til at man lagde sin selvbiografi ud..

Ingen kommentarer: